Cum hranim pestii?

Orice persoană pasionată de acvaristică trebuie să ştie cum să-şi hrănească peştişorii din acvariu. Chiar dacă sunt atât de mici, peştii au nevoie de îngrijire atentă şi cantităţi de hrană optim repartizate. 

Frumoşii înotători trebuiesc, în general, hrăniţi de două ori pe zi: dimineaţa şi seara, adică în momentele când ei sunt foarte activi. Dacă le veţi da mâncare exact la anumite ore, formând astfel o rutină, peştişorii se vor obişnui să vină la suprafaţa apei exact în acele perioade de timp.

Pentru a vă asigura că peştii dumneavoastră sunt frumoşi, coloraţi şi mai ales sănătoşi , trebuie să le asiguraţi o gamă cât mai diversă de mâncare, care să includă atât hrană uscată, bogată în nutrienţi, cât şi hrană vie.

Care este cantitatea optimă de hrană? Având în vedere că peştii trebuiesc hrăniţi de maxim 2-3 ori pe zi, este indicat ca atunci când le daţi să mănânce să vă spălaţi bine pe mâini şi apoi să luaţi între degete o cantitate pe care ei să o consume în doar câteva minute. Este foarte important să nu le daţi mai mult decât au nevoie deoarece se pot îmbolnăvi. De asemenea, mâncarea în plus poate rămâne la suprafaţă ceea ce va duce la murdărirea şi îmbâcsirea apei mai repede decât este cazul.

Hrana artificială o veţi găsi sub formă deshidratată în petshop-urile de pretutindeni. Înainte de a alege hrana pentru peştişorii dumneavoastră, trebuie să ţineţi cont de nevoile lor nutriţionale, în funcţie de tipurile de peşti pe care le aveţi în acvariu, dar şi în funcţie de vârsta lor.