Cum ne alegem un peste de apa sarata?

Popularea primului acvariu cu apă sărată poate fi o adevărată provocare. Deşi nu vrem ca primul peşte să fie unul greu de întreţinut, nu ne dorim nici ca acesta să fie unul urât, care să ocupe spaţiu şi să consume mâncare.

Primul lucru pe care trebuie să-l avem în vedere atunci când mergem la pet shop sau comandăm online un peşte, este mărimea acestuia, comparativ cu cea a acvariului. De asemenea, trebuie să fim atenţi şi la tipul peştelui, întrucât acesta poate fi agresiv, paşnic sau pretenţios la mâncare.

Două dintre cele mai recomandate specii de peşti de apă sărată sunt peştii demsel şi peştii clovn. Pe aceştia din urmă îi cunoaştem din celebrul desen „Finding Nemo”. Ambele specii se adaptează rapid la schimbări şi, implicit, la un nou acvariu. De asemenea, nu sunt foarte pretenţioşi la mâncare şi sunt mai rezistenţi la boli.

Următoarea problemă pe care trebuie să o luăm în calcul este numărul de peşti din acvariu. Într-un acvariu de 200 de litri cu filtrare optimă ar trebui să stea circa 5-6 peşti de talia clovnului sau a demselului.

 După cum am menţionat anterior, există câteva tipologii de peşti. Nu trebuie să punem în acelaşi acvariu peşti care se pot lupta între ei. În general, e vorba de peştii care arată la fel şi care vor deveni foarte teritoriali şi agresivi. Este cel mai bine ca acvariul să fie cât mai diversificat şi să conţină exemplare din mai multe specii.

 Dacă ţineţi cont, în mare, de cele menţionate mai sus, sunteţi pregătiţi să vă alegeţi primii peşti de apă sărată. Puteţi să vă informaţi şi din alte surse sau să vorbiţi cu specialişti, dar să nu alegeţi niciodată peştii în funcţie de culoare sau de cât de atractivi vi se par.