Cum mentinem acvariul curat

Peştişorii sunt animăluţe de companie care nu dau prea multă bătaie de cap. Nu fac gălăgie şi nici nu fac prea multă mizerie. Totuşi, trebuie să ţinem cont de faptul că ei au nevoie de un mediu curat în care să trăiască şi să le îngrijim acvariul corect. Iată câteva sfaturi care să te ghideze.

Schimbă o parte din apă (maxim între 10 şi 25 % din cantitate) cel puţin o dată pe săptămână! Nu poţi schimba apa cu totul deoarece rişti să stresezi peştii mult mai mult decât este cazul. Scoate o parte din apă cu ajutorul unui furtun şi curăţă mizeria care s-a depus pe fundul acvariului.

Achiziţionează filtre şi pompe potrivite pentru mărimea acvariului tău, cu ajutorul cărora să păstrezi apa cât mai curată în timpul săptămânii.

Nu exagera cu schimbarea apei, spălarea plantelor, pietrelor sau a bureţilor din acvariu pentru că şi acestea dezvoltă anumite bacterii care sunt benefice pentru peştişori.

Nu le da peştilor mai multă hrană decât au nevoie! De ce? Pentru că mâncarea se va împrăştia prin acvariu, iar apa se va îmbâcsi mult mai repede.

Ai grijă la iluminare! Montează un sistem de iluminare cu capac pentru acvariu care să-ţi permită să le oferi peştilor lumină pe timpul zilei, iar seara să poată fi stins. Nu aşeza acvariul într-o zonă în care lumina naturală poate să bată direct în el pentru că te vei alege în cel mai scurt cu o mulţime de alge, şi crede-mă, nu vrei asta!

Foloseşte dispozitive speciale, cumpărate din petshop pentru a curăţa geamurile acvariului! Nu folosi detergenţi sau alte substanţe chimice ci doar apă rece!