Pestele neon

Paracheirodon innesi sau, mai simplu, peștele neon, este unul din cei mai populari pești de acvariu din întreaga lume. După cum îi spune și numele, acest pește este caracterizat de dunga de culoare albastru-neon. Celelalte culori ale sale sunt roșul irizat și argintiul de pe abdomen. Peștele neon provine din fluviul Amazon și poate fi găsit atât pe teritoriul Braziliei, cât și în Columbia și Peru. El preferă să stea într-o apă cu temperatura de 24-27 grade Celsius și un pH între 6,0 și 7,5.

Peștele neon are nevoie de un acvariu bogat în plante și care să se afle și lemne, pentru ca el să se poată ascunde. Din cauza dimensiunii sale (2,5 – 3,5 cm), neonul trebuie ținut în compania altor pești mai mici și neapărat cu minim 6 exemplare din specia sa. Trebuie evitat contactul cu peștii Goldfish, Koi sau Pleco.

Îngrijirea acvarului unui pește neon nu este una dificilă, întrucât el nu provoacă multă mizerie. Un sistem de filtrare bun și un acvariu destul de verde ar trebui să reprezinte elementele suficiente pentru a imita mediul natural. Trebuie doar să ne asigurăm că verificăm apa la o perioadă regulată de timp.

Mâncarea este un alt capitol important pentru peștele neon. În general, un regim alimentar sănătos îl va menține în viață cât mai mult timp (cca. 2 ani). De obicei, este recomandată mâncarea de calitate, găsită în comerț, dar odată ce îi va fi servit același soi, culorile vor începe să devină mai șterse. Soluția ideală este să amestecăm mâncarea cu alimentele vii, printre care musca de apă sau viermișorii.

În ciuda dimensiunii sale, nu-i cumpărați peștelui neon un acvariu mic. El are nevoie de un spațiu mare în care să înoate, dotat, cum am mai spus, cu numeroase plante acvatice. În general,