Topul celor mai impresionanti pesti din lume

Lumea subacvatică este plină de mister şi frumuseţe, iar fiinţele care o locuiesc depăşesc toate barierele atunci când vine vorba de aspect. Dintre milioanele de specii de peşti de pe Pământ e foarte greu să alegem doar câţiva atunci când ne gândim la cei mai frumoşi dintre toţi, însă noi am încercat să creăm un top 5 al peştilor care ne lasă, pur şi simplu, fără respiraţie, prin forma şi coloristica lor inedite.

  1. Peştele Mandarin1.mandarinfish-600x492

Peştele Mandarin face parte din familia dragoneţilor, este mic, puternic colorat şi extrem de popular în comerţul cu acvarii de apă sărată. Această specie nu este una foarte cunoscută, însă peştii Mandarin sunt destul de răspândiţi mai ales în zona Pacificului, Insulele Ryukyu şi Australia. Putem spune cu certitudine că peştii Mandarin sunt una dintre ele mai frumos colorate specii din lume.

  1. Peştele Juvenile Emporer Angel2.juvenile-emporer-angel-fish-600x450

Această specie este foarte faimoasă, peştii Juvenile Emporer Angel fiind printre cei mai apreciaţi peşti de acvariu. Este pur şi simplu fascinant să priveşti aceşti peştişori plimbându-se prin apă, mai ales datorită culorii lor de un albastru electric cu dungi albe. Peştii din această specie ajung la maturitate în aproximativ 4 ani, şi abia atunci coloristica pielii se definitivează. Pot atinge până la 40 cm lungime.

  1. Peştele Leu3.Lionfish-600x565

Este cel mai veninos peşte oceanic. Peştii-Leu au spini dorsali veninoşi pe care îi folosesc ca instrument de apărare. Atunci când se simt ameninţaţi, ei îşi întâmpină atacatorii stand cu capul în jos, pentru ca spinii să îi iasă în faţă.

Totuşi, înţepătura unui peşte-leu nu este mortală pentru oameni, însă este extrem de dureroasă, poate provoca dureri de cap, stări de vomă şi dificultăţi respiratorii. Pe de altă parte, această specie constituie una dintre cele mai frumoase categorii de peşti de pe Planetă.

  1. Peştele Clown Trigger4.clown-triggerfish-600x450

Există aproximativ 40 de specii de peşti Trigger, iar toate au în comun faptul că sunt extrem de colorate. Peştii Clown Trigger trăiesc în oceanele tropicale şi subtropicale din întreaga lume, însă cei mai mulţi pot fi găsiţi în zona Indo-Pacifică.

  1. Peştele Nudibranch5.nudibranch-600x450

Supranumit şi  “melcul de mare”, peştele Nudibranch impresionează prin forma şi coloristica sa deosebite. Poţi distinge acest peşte dintr-o mulţime de alţi peşti, datorită aspectului său inedit, ce aduce mai mult cu o plantă, decât cu un peşte. Peştii din specia Nudibranch sunt consideraţi unele dintre cele mai frumoase şi colorate fiinţe de pe Glob.