Unde ne amplasam acvariul?

Înainte de a ne cumpăra un acvariu, este bine să ne gândim unde îl vom aplasa. Deși pare o decizie simplă, trebuie să luăm în calcul câteva variante.

În primul rând, podeaua trebuie să fie destul de puternică pentru a susține greutatea acvariului. Acest lucru este oarecum ușor de verificat și nu ar trebui să ne facem probleme decât dacă parchetul este foarte vechi sau de o calitate proastă. Dacă vă amplasați un acvariu foarte mare la etaj, aveți grijă, de asemenea, la siguranța podelei.

Razele solare reprezintă un alt element de luat în calcul atunci când amplasăm acvariul. Acesta nu ar trebui situat într-un loc în care lumina soarelui îl afectează direct. Lumina excesivă va favoriza apariția algelor în acvariu. Deși acestea nu sunt dăunătoare pentru pești, nu creează un aspect foarte plăcut.

Deși nu este recomandat să stea într-un loc în care batele soarele, acvariul trebuie așezat într-un spațiu cald. De asemenea, în preajma lui trebuie să existe lumină artificală și, dacă se poate, o sursă de apă. Acvariul trebuie amplasat într-un loc în care poate fi văzut, fără a încurca prea mult. Încercați să alegeți un loc care poate fi supravegheat atunci când vă așezați seara pe canapea.