Crapul argintiu

Specie de apă dulce, crapul argintiu este unul dintre cei mai apreciați pești de acvariu. Are o culoare albastru-violet, plus o fâșie portocaliu-roșiatică care se întinde de la mijlocul corpului până la coadă. În general, masculii sunt mai mici decât femelele și au o culoare mai pronunțată.

Crapul argintiu provine din râurile din Burma, Thailanda sau Sumatra. El necesită un nivel ridicat de oxigen, de aceea este important să îi alegem un filtru bun pentru acvariu. Este tolerant la temperaturi scăzute și poate fi ținut chiar și în acvarii neîncălzite.

Durata de viață a crapului argintiu este, în medie, de 5 ani. Este un pește care se întreține ușor, de aceea este și preferat de către acvariștii începători. Fiind o fire pașnică, crapul argintiu poate fi ținut în compania altor pești de mărime medie, dar tot timpul alături de minim 4 exemplare din specia lui.

Deoarece este un pește căruia îi place să sară, crapul argintiu trebuie ținut într-un acvariu acoperit, dar, în același timp, cu multe plante pe margine.

Hrana crapului argintiu poate fi sub orice formă, fie ea  vie, înghețată sau fulgi. În natură, el se hrănește cu insecte și zooplancton. În captivitate, este recomandat să i se servească, în mare parte, fulgi sau granule, la care să i se adauge hrană înghețată sau vie (larve de țânțari).