Cum sa prinzi pestisorii din acvariu fara sa-i sperii

Te afli în situaţia în care este neapărat să scoţi peştii din acvariu pentru a-i muta în altă parte, dar acvariul tău este decorat cu foarte multe plante, iar prinderea micilor înotători îţi pare imposibilă? Iată pontul nostru!

Prinderea peştişorilor cu ajutorul plasei speciale se poate dovedi un adevărat chin. Procedeul necesită multă atenţie, răbdare şi grijă. Dacă îi alergăm de colo-colo prin acvariu, nu vom face decât să îi speriem foarte tare sau să le provocăm probleme de sănătate ori chiar decesul.

Pentru ca prinderea lor în plasă să se desfăşoare în condiţii normale, puteţi ademeni peştii la suprafaţă cu puţină mâncare. În cazurile mai dificile, este indicat să scoateţi o parte din plante afară din acvariu şi să lăsaţi un spaţiu destul de mare unde peştii să se poată aduna. Nu le mai daţi mâncare o zi sau două pentru ca ei să fie mai motivaţi să fugă după hrană.

Peştii sunt animăluţe foarte sensibile aşa că va fi nevoie să plănuiţi prinderea cu ceva timp înainte. Scoateţi plantele, lăsaţi să treacă 30-45 de minute, apoi luaţi puţină mâncare între degete, udaţi-o cu apă şi presaţi-o în colţul liber al acvariului. Aşteptaţi ca peştii să se strângă acolo şi băgaţi plasa cât mai la fundul acvariului pentru a-i putea ridica fără să-i speriaţi prea tare. Dacă aveţi mulţi peşti în acvariu, va trebui să repetaţi procedeul de câteva ori pentru a-i scoate pe toţi. Aveţi nevoie doar de multa răbdare şi de maximă atenţie!