Cum aducem pestii acasa in siguranta

article-new_ehow_images_a04_d4_se_add-new-fish-fish-tank-800x800

Dacă ai deja un acvariu cu pesti acasă şi vrei să măreşti densitatea populaţiei, ar trebui să iei în considerare câteva sfaturi care te vor ajuta să creezi o atmosferă plăcută între peştii pe care îi ai deja şi cei pe care tocmai i-ai adoptat. Iată aici o listă cu câţiva paşi care îţi vor fi de mare folos:

  1. Introdu în acvariu punga de plastic în care se află noii peşti şi las-o închisă pentru aproximativ 10-20 de minute. Astfel, peştii care locuiesc deja acolo vor putea observa că le-ai adus noi prieteni şi se vor obişnui mai uşor cu prezenţa lor. Lăsând punga închisă, le vei da şansa să se cunoască, fără a se ataca unii pe alţii.
  2. Dacă noii locuitori din acvariu sunt peşti agresivi, ar trebui să foloseşti aceste 10-20 de minute rearanjând decoraţiunile din acvariu, astfel încât să formezi o barieră teritorială între vechii locatari şi nou-veniţi. Astfel, tensiunile dintre ei se vor reduce, iar “bobocii” nu vor fi hărţuiţi de peştii vechi.
  3. Deschide punga şi scoate din acvariu aceeaşi cantitate de apă pe care o conţinea punga în care ai adus peştişorii. Varsă apa în pungă, apoi închide-o la loc şi las-o aşa pentru încă 10-20 de minute. Astfel, nou-veniţii se vor obişnui cu temperatura şi cu mediul mult mai uşor.
  4. Odată ce temperatura corpului lor s-a acomodat cu cea a apei, peştişorii tăi sunt pregătiţi să fie introduşi în acvariu. Dacă ei sunt mult mai mici decât ceilalţi, ar trebui să îi hrăneşti separat, pentru a nu declanşa dispute. Pune mâncarea pentru peştii mari într-o parte, şi pe cea pentru cei noi, în cealaltă parte a bazinului.
  5. Apoi, aşază-te undeva şi observă-le comportamentul. E important să te asiguri că cei vechi îi tratează aşa cum trebuie pe cei noi, iar în cazul în care observi dispute, e bine să intervii.

Lasa un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>