10 rechini incredibili

Nu ii putem creste in acvariu, insa sunt, cu siguranta, unele dintre cele mai fascinante animale care apartin lumii acvatice. De aceea, noi le-am dedicat astazi un articol. În lista următoare vă vom prezenta 10 rechini care sunt incredibili prin înfăţişare, abilitate sau unicitate în regnul animal.

10. Marele Rechin Alb

Marele Rechin Alb este una din cele mai celebre specii de rechin. El poate fi întâlnit în zonele de coastă ale oceanelor majore. Lungimea sa poate depăşi 6 metri, iar greutatea poate fi mai mare de 2 tone! Este fără îndoială cel mai cunoscut peşte prădător.

9. Rechinul Vacă

Rechinul Vacă este considerat cel mai primitiv rechin, deoarece scheletul lui aminteşte de formele antice, dispărute, cu puţine adaptări moderne. Sistemul excretor şi cel digestiv nu sunt specializate. Totuşi, la rechinul vacă întâlnim şase sau chiar şapte branhii, faţă de cinci pe care le are în mod normal un rechin.

8. Rechinul Zebră

Rechinii zebră adulţi sunt diferiţi, cu cinci creste longitudinale pe un corp cilindric şi un model de pete întunecate pe un fond pal. În timpul zilei, rechinii zebră sunt lenţi şi se odihnesc pe fundul mării. Nu sunt periculoşi pentru oameni şi pot fi foarte prietenoşi dacă daţi peste ei la fundul mării. Totuşi, au existat cazuri de scufundători muşcaţi pentru că i-ar fi apucat de coadă.

7. Rechinul gulerat

Rechinul gulerat este o specie de rechin fosilă care trăieşte şi în zilele noastre. El arată ca un ţipar gigant şi hidos. În 2007, un asemenea rechin a fost identificat în apropiere de Tokio. Rechinul a fost capturat şi a fost ţinut în apă cu sare, dar a murit în câteva ore.

6. Rechinul Leopard

Rechinul Leopard poate fi întâlnit pe coasta pacifică din America de Nord. Măsoară până la 1,5 metri lungime şi are pete negre de-a lungul spatelui, de unde şi numele său. Nu sunt foarte periculoşi pentru oameni, singurul atac fiind înregistrat în 1955. Carnea de rechin leopard este considerată excelentă.

5. Rechinul Trabuc

Numit de americani şi “Rechinul Formă de Fursec”, rechinul trabuc este cel mai mic rechin din lista noastră. Deşi nu au o statură impunătoare, rechinii trabuc sunt celebri pentru atacurile împotriva cetaceelor şi a peştilor mari. Din această cauză sunt consideraţi un fel de paraziţi ai lumii acvatice.

4. Rechinul Balenă

Rechinul Balenă este un rechin încet, cel mai mare peşte dintre toţi care există. Poate ajunge până la 12 metri şi poate cântări 15 tone. Este întâlnit în oceanele calde şi tropicale şi poate avea o durată de viaţă de până la 70 de ani! Se crede că această specie îşi are originile în urmă cu 60 de milioane de ani. În ciuda mărimii sale enorme, rechinul balenă nu este periculos pentru oameni.

3. Rechinul cu gura mare

Rechinul cu gura mare este o specie extrem de rară de rechin de apă adâncă. De când au fost descoperiţi în 1976, puţini astfel de rechini au fost văzuţi. Rechinul cu gura mare înoată cu gura deschisă şi filtează apa pentru plancton şi meduze.

2. Rechinul Ciocan

Aceşti rechini sunt astfel numiţi datorită structurii neobişnuite şi distinctive a capului. Tocmai această formă ciudată este cea care le îngreunează capacităţile de a găsi mâncarea, deoarece le diminuează agilitatea. În 2007, oamenii de ştiinţă au desoperit că aceşti rechini se pot reproduce asexual printr-o metodă numită partenogeneză.

1. Rechinul Spiriduş

Rechinul spiriduş este un rechin de apă adâncă. Cea mai distinctivă caracteristică a lui este forma ciudată a capului. Rechinul spiriduş prezintă un bot lung, ca de spatulă. Alte caracteristici sunt culoarea pielii, care este de cele mai multe ori roz şi fălcile, extrem de diferite de alţi rechini. Rechinul spiriduş vânează datorită organelor electrosensitive din bot, din cauza absenţei luminii din apele adânci.