Pestii de acvariu si pisicile

Ai un acvariu cu pești și vrei să îți iei și o pisică, însă nu știi cum vei reuși să îi faci să conviețuiască fără pericole? Există câteva mijloace prin carepoți feri peștișorii de curiozitatea pisicii de a-i vedea mai îndeaproape:

  1. Analizează. Dacă plasezi acvariul într-un loc în care pisica are mereu acces, faci o mare greșeală. Mută-l într-o cameră pe care o poți închide, sau pe un raft unde pisicii îi este mai dificil să ajungă. Dacă acvariul are un capac, și mai bine! Folosește-l!
  2. Fă strategii. Încearcă să-i arăți pisicii că nu are voie să stea aproape de acvariu, sau sa doarmă pe el. Oferă-i alte opțiuni, alte modalități de a-și ocupa timpul. Pisicile plictisite sunt, de obicei, cele mai curioase, așa că ai grijă ca mica ta felină să aibă jucării, un spațiu personal și mâncare bună, astfel încât să nu simtă nevoia să se joace cu peștișorii din acvariu.
  3. Gândește-te bine înainte. Înainte de a-ți lua pisica, stai o secundă și gândește-te dacă vei putea mereu să ai grijă de ea, astfel încât să nu le facă vreun rău peștișorilor. E bine să iei în considerare spațiul din locuința ta, timpul de care dispui și răbarea pe care o ai. Dacă nu obții un rezultat pozitiv, e mai bine să rămâi doar cu acvariul.