Cum aducem pestii acasa in siguranta

Dacă ai deja un acvariu cu pesti acasă şi vrei să măreşti densitatea populaţiei, ar trebui să iei în considerare câteva sfaturi care te vor ajuta să creezi o atmosferă plăcută între peştii pe care îi ai deja şi cei pe care tocmai iai adoptat. Iată aici o listă cu câţiva paşi care îţi vor fi de mare folos:

  1. Introdu în acvariu punga de plastic în care se află noii peşti şi las-o închisă pentru aproximativ 10-20 de minute. Astfel, peştii care locuiesc deja acolo vor putea observa că le-ai adus noi prieteni şi se vor obişnui mai uşor cu prezenţa lor. Lăsând punga închisă, le vei da şansa să se cunoască, fără a se ataca unii pe alţii.
  2. Dacă noii locuitori din acvariu sunt peşti agresivi, ar trebui să foloseşti aceste 10-20 de minute rearanjând decoraţiunile din acvariu, astfel încât să formezi o barieră teritorială între vechii locatari şi nou-veniţi. Astfel, tensiunile dintre ei se vor reduce, iar “bobocii” nu vor fi hărţuiţi de peştii vechi.
  3. Deschide punga şi scoate din acvariu aceeaşi cantitate de apă pe care o conţinea punga în care ai adus peştişorii. Varsă apa în pungă, apoi închide-o la loc şi las-o aşa pentru încă 10-20 de minute. Astfel, nou-veniţii se vor obişnui cu temperatura şi cu mediul mult mai uşor.
  4. Odată ce temperatura corpului lor s-a acomodat cu cea a apei, peştişorii tăi sunt pregătiţi să fie introduşi în acvariu. Dacă ei sunt mult mai mici decât ceilalţi, ar trebui să îi hrăneşti separat, pentru a nu declanşa dispute. Pune mâncarea pentru peştii mari într-o parte, şi pe cea pentru cei noi, în cealaltă parte a bazinului.
  5. Apoi, aşază-te undeva şi observă-le comportamentul. E important să te asiguri că cei vechi îi tratează aşa cum trebuie pe cei noi, iar în cazul în care observi dispute, e bine să intervii.