Monthly Archives August 2013

Chromis verde

Chromisul verde (Chromis viridis) este un peşte excelent de acvariu, pe care îl puteţi găsi, de regulă, la preţuri rezonabile. Creşte în grupuri de minim şase membri ai aceleaşi specii şi nu intră în conflict cu alţi peşti. În general, un chromis este foarte activ, îşi petrece timpul înotând şi are nevoie de mult spaţiu (circa 120 de litri). 

Chromisul verde se adaptează în orice fel de acvariu de casă. Preferă hrana vie, dar consumă şi fulgi sau granule din comerţ. Este recomandat să i se asigure un regim alimentar variat, în care să predomine mâncărurile pe bază de carne.

Nevoile sale în captivitate

pH: 8,1-8,4

Temperatura apei: 22-25 grade Celsius

Decor: acvariu bine accesorizat, cu pietre şi corali

Volum acvariu: circa 120 de litri

Personalitate: p...

Mai mult

Calutii de mare

Căluţii de mare (Hippocampus spp) sunt nişte creaturi foarte interesante pentru acvariştii din ziua de azi. Deşi înainte majoritatea căluţilor de mare oferiţi spre vânzare erau prinşi din sălbăticie, acum ei sunt crescuţi în captivitate, iar astfel sunt mai uşor de întreţinut şi se adaptează mai rapid la un mediu nou.

Există numeroase specii de căluţi de mare, una din cele mai răspândite fiind  Hippocampus erectus. Este recomandat ca aceste animăluţe să nu fie puse într-un acvariu cu peşti, deoarece pot fi stresaţi şi astfel nu se vor mai hrăni. De asemenea, sunt de evitat şi acvariile cu anemone sau corali, deoarece aceştia îi pot înţepa.

Mai mult

10 rechini incredibili

Nu ii putem creste in acvariu, insa sunt, cu siguranta, unele dintre cele mai fascinante animale care apartin lumii acvatice. De aceea, noi le-am dedicat astazi un articol. În lista următoare vă vom prezenta 10 rechini care sunt incredibili prin înfăţişare, abilitate sau unicitate în regnul animal.

10. Marele Rechin Alb

Marele Rechin Alb este una din cele mai celebre specii de rechin. El poate fi întâlnit în zonele de coastă ale oceanelor majore. Lungimea sa poate depăşi 6 metri, iar greutatea poate fi mai mare de 2 tone! Este fără îndoială cel mai cunoscut peşte prădător.

Mai mult

Pestele-inger

Peştele-înger, cunoscut şi sub denumirea de “scalarul”, face parte din speciile de peşti imperiali, el fiind foarte elegant şi frumos colorat. Se numără printre preferaţii pasionaţilor de acvaristică tocmai datorită coloritului special.

Peştele-înger îşi are originile în apele stătătoare şi încet curgătoare din nordul Bazinului Amazonului şi în râurile de pe coasta Guyanei. Scalarul a fost descoperit în anul 1824, dar abia în jurul anilor 1920 a început să fie înmulţit şi crescut şi în captivitate.

Mai mult

Cum sa prinzi pestisorii din acvariu fara sa-i sperii

Te afli în situaţia în care este neapărat să scoţi peştii din acvariu pentru a-i muta în altă parte, dar acvariul tău este decorat cu foarte multe plante, iar prinderea micilor înotători îţi pare imposibilă? Iată pontul nostru!

Prinderea peştişorilor cu ajutorul plasei speciale se poate dovedi un adevărat chin. Procedeul necesită multă atenţie, răbdare şi grijă. Dacă îi alergăm de colo-colo prin acvariu, nu vom face decât să îi speriem foarte tare sau să le provocăm probleme de sănătate ori chiar decesul.

Mai mult

Pennant coralfish

Pestele Heniochus acuminatus este un peste usor adaptabil la medii noi, usor de ingrijit, atat timp cat primeste conditiile necesare. Are nevoie de un acvariu de minim 300 litri si de multe decoratiuni din stanca si piatra. De asemenea, parametrii de calitate ai apei trebuiesc mentinuti constant.

Acesti pesti nu traiesc singuri, ci in perechi sau in grupuri. Niciodata nu trebuiesc lasati sa traiasca intr-un acvariu in care exista alti pesti mari pentru ca pot deveni agresivi unii cu ceilalti.

Mai mult