5 motive sa iti cumperi un acvariu cu pesti

Peştii sunt printre cele mai puţin preferate animale de companie. Dar de ce? Ei pot aduce nenumărate beneficii stăpânilor şi pot înveseli pe loc atmosfera unui cămin. Iată cinci dintre motivele pentru care ar trebui să te gândeşti la achiziţionarea unui acvariu cu peşti înainte de a opta pentru alte variante.

Nu sunt gălăgioşi!

Ştim că ţi-ar plăcea la nebunie să ai un câine sau o pisică cu care să te joci toată ziua, dar, zău, ce te faci atunci când el are energie şi chef de lătrat/miorlăit, iar tu nu vrei decât să dormi? Nu-i aşa că în acel moment ai prefera nişte peştişori cuminţi?

Nu ocupă mult spaţiu!

Au nevoie doar de un acvariu, de mâncare şi de câteva accesorii. Nu ocupă mult spaţiu şi, în plus, un acvariu cu peşti coloraţi poate înfrumuseţa numaidecât o cameră!

Nu sunt costisitori!

E adevărat că investiţia iniţială în acvariu şi în accesoriile de filtrare a apei este necesară şi costă nişte bănuţi (nu mulţi, în orice caz). Totuşi, dacă ar fi să calculăm costurile pe o lună pentru un acvariu cu peşti am ajunge la concluzia că aceşti mici înotători nu sunt deloc costisitori sau pretenţioşi!

Nu au nevoie de foarte multă atenţie!

Să fim serioşi pentru o clipă, peştii nu au nevoie nici de îmbrăţişări, nici de alintări şi nici de laude. Nu-i va deranja dacă te opreşţi în faţa acvariului să-i priveşti, dar nici nu le va păsa prea tare dacă nu o vei face. Totuşi, nu uita că şi eu au nevoie de un anumit fel de atenţie. Trebuie să îi hrăneşti în fiecare zi, să le cureţi acvariul şi să te asiguri că se împacă bine unii cu ceilalţi!

Te pot relaxa!

Seara, când vii acasă, te poţi aşeza în faţa acvariului pentru a-i privi în linişte. Chiar dacă nu poţi interacţiona cu peştii, ei te pot face să te simţi mai bine, te pot ajuta să te relaxezi şi să-ţi iei gândul de la grijile cotidiene.