Acvarii cu apa dulce vs. acvarii cu apa sarata

Ce alegem atunci când merge într-un pet shop şi dorim să achiziţionăm un acvariu cu peşti? Optăm pentru peştii de apă dulce sau pentru cei de apă sărată? Care sunt criteriile după care facem alegerea?

Dacă îţi doreşti un acvariu mic, care să nu fie foarte costisitor, cel mai bine ar fi să alegi pentru unul sau mai mulţi peşti de apă dulce pentru că aceştia nu au neapărată nevoie de accesorii precum filtrele sau luminile speciale. Totuşi, asta nu înseamnă că nu trebuie să le achiziţionaţi un spaţiu suficient de mare în care să se simta în largul lor şi câteva accesorii.

De cealaltă parte se află peştii de apă sărată care au nevoie de spaţii mari, de filtre potrivite şi de lumini speciale care să imite habitatul natural. De obicei, aceste accesorii pot fi mai costisitoare. Dacă vă gândiţi la ele ca la o investiţie, veţi realiza că merită efortul deoarece odată ce aţi plătit aceste costuri, acvariile mari, echipate cu toate accesoriile necesare, sunt mult mai uşor de întreţinut decât celelalte.