Cum sa alegi acvariul perfect

Un adăpost pentru peşti –un acvariu- este un recipient din sticlă în care animăluţele şi plantele subacvatice îşi creează un mediu de viaţă. Majoritatea acvariilor sunt făcute din plăci de sticlă sau sticlă sintetică. Peştii pot supravieţui numai în acvariile dotate cu filtre, pompe pentru apă şi sisteme de iluminare potrivite. Este important să îţi cunoşti opţiunile înainte de a face o alegere, astfel încât să ştii exact care este cel mai bun acvariu pentru peştii tăi.

Iată câteva lucruri pe care ar trebuie să le iei în considerare înainte de a lua decizia finală:
Materialul. Deşi acvariile pentru peşti sunt făcute, în mod obişnuit, din sticlă, astăzi există foarte multe realizate din acril. În timp ce sticlă se poate sparge foarte uşor, sau poate avea fisuri ce vor face că apa să  curgă, acvariile din acril au o structură mult mai rezistentă, care nu permite apariţia zgârieturilor sau crăpaturilor. Având în vedere că aceste tipuri de acvarii nu sunt realizate din bucăţi lipite, ci sunt efectiv sudate, posibilitatea ca ele să se spargă este mult mai mică.

Forma. Dacă ai luat decizia în ceea ce priveşte materialul din care doreşti ca noul tău acvariu să fie construit, rămâne să alegi dintr-o varietate de forme şi modele. Pentru a face cea mai bună alegere, gândeşte-te, mai întâi, unde vrei să plasezi acvariul în locuinţa ta şi alege-l pe cel care se potriveşte cel mai bine spaţiului alocat. Nu uita că un acvariu dreptunghic este cel mai sănătos mediu pentru peştii tăi, întrucât el permite circulaţia optimă a apei.

Dimensiunea. În funcţie de mărimea acvariului vei putea stabili numărul de peşti pe care îi poţi adăposti acolo. Dacă vrei o populaţie mare de peştişori, cel mai bine este să alegi un acvariu mai mare, care va asigura un mediu potrivit pentru aceştia.