De ce copiii au nevoie de un acvariu cu pesti

Mulţi părinţi se gândesc, atunci când au un copil, la posibilitatea de a-i cumpăra un animal de companie care să îi transforme copilăria într-o experienţă de neuitat. Totuşi, mulţi dintre noi ne gândim că un câine sau o pisică ar provoca prea mult deranj şi, mai ales dacă avem un bebeluş, părul lăsat de animăluţe poate fi destul de periculos.

De aceea, un acvariu cu peşti este alegerea perfectă pentru copii. Liniştea apei, luminile, culorile deosebite ale peştoşorilor şi mişcările lor graţioase le vor atrage atenţia celor mici şi îi vor duce într-o lume de basm. Este dovedit ştiinţific faptul că peştii de acvariu pot face minuni asupra psihicului şi a întregului organism uman, iar la copii, efectele pot fi de-a dreptul uluitoare. Dacă ai un bebeluş agitat, sau un tânăr de câţiva anişori care nu reuşeşte să doarmă, nu vrea să mănânce, sau, pur şi simplu, se plictiseşte foarte uşor, cumpără-i un acvariu cu peşti. Astfel, vei observa că, doar privindu-şi zilnic peştişorii, hrănindu-i, şi îngrijindu-i, el va deveni mult mai calm şi mai responsabil.

La început este foarte important să plănuieşti cu minuţiozitate anumite aspecte, precum: locul acvariului (undeva unde să nu se poată sparge şi la care cel mic să nu poată ajunge cu uşurinţă), dimensiunea acvariului şi plasarea în locuinţă. Aşază-l undeva unde cel mic să îl poată vedea, însă ai grijă ca, cel puţin la început, să nu-l laşi la îndemâna lui, pentru că va dura puţin până când copilul se va obişnui cu prezenţa noilor chiriaşi.